Üzenőfal

A híresztelésekkel ellentétben rossz idő esetén is Kelebián és nem Szabadkán lesz a mérkőzés.

P. ügynök

343 thoughts on “Üzenőfal”

 1. Tisztelt csapattársak!
  A tavaszi idényre a felkészülést január 14-én kedden kezdjük meg 6 órai kezdettel.
  Napirendi pontok:
  -az ősszel rendelt focicipők átvétele
  – az “új” edző bemutatkozása
  -az új játékosok bemutatása
  -az edző által vezényelt tréning

 2. Van néhány szituáció a labdarúgásban, amelyek sablon jellegűek, és ezekhez rendre hozzátartozik a sportágat űzők jellegzetes magatartása és párbeszédeik. Ezek a dolgok annyira jellegzetesek, hogy bárki felismeri őket, de talán még konkrétan nem gondolt bele senki. Pár évet már én is legurigáztam, és napi szinten lehet találkozni az efféle monológokkal a pálya közelében. Hogy mi bennük a lényeg? Csak annyi, hogy nagy igazság van bennük, mindenki csípőből tudja, mégis folyton előkerül magyarázatra. Összegyűjtöttem néhányat a jó szórakozás jegyében.

  1, A csapat egyik tagja kihagy egy nagy helyzetet.
  A csapattársaktól függően a dominánsabbak odakiabálnak neki, hogy: Ne szórakozzál már!
  Majd meccs után kiderül, hogy a csapat minden egyes tagja berúgta volna, csak az nem, akire kijött a helyzet:
  1. cs.társ: Csak elgurítottam volna a hosszúba
  2. cs.társ: Bevertem volna neki a szeme közé, a kezét se tudta volna felemelni
  3. cs.társ: Elfektetem a kapust és lazán bepasszolom
  4. cs.társ: Ha visszagurítottad volna nekem lövőre, sima gól
  Ezeket a tanácsokat persze azoknak kell végighallgatni a többiektől, aki nem használta ki a kihagyott lehetőséget. A megoldásokat lehet fokozni, míg az összes kombináció a felszínre nem kerül.

  2 A, Mi történik akkor, ha kikapsz az utolsó helyen álló csapat otthonában?
  A kérdés költői. Egy perc múlva rájössz, hogy valóban tudod a választ. Nyilván akik nem voltak ott, megkérdezik, hogy mi történt. Nagy valószínűséggel a következő válaszok fognak születni:
  1. cs.társ: Ilyen rossz pályán lehetetlen jól játszani
  2. cs.társ: Végig uraltuk a meccset, kétszer eljöttek és abból találtak be
  3. cs.társ: A bíró nem adott meg X szabályos gólt és az övéké lesről született
  4. cs.társ: Nálunk többen is hiányzottak, ha itt lettek volna, simán nyerünk

  2 B, Ha kikapsz, de a csatár kihagy Kettő százas zinyót, a legőszintébb csapattársak így mesélik az első embernek: kikaptunk, de a csatárunk kihagyott 3 százas zinyót
  a második embernek: kikaptunk, de a csatárunk kihagyott 4 százas zinyót
  a harmadik embernek: kikaptunk, de a csatárunk kihagyott 6 százas zinyót
  A végén pedig azzal zárják, hogy ezek egyébként nagyon gyengék voltak.

  3, A bíró többször is megállít valakit les miatt. (jogosan/jogtalanul, mindegy) A meccs utáni sörözések közben bizonyosodik csak be (tudományos mérések alapján), hogy nem volt les.
  1. aki lesen tartózkodott: Nem voltam lesen, a gyerek EGY MÉTERREL (itt már konkrét mértékegység is van) belógott
  2. edző: Nem lehetett les, végig vonalba álltam
  3. szurkoló: Nem volt les a k* anyját
  4. partjelző: Álljon vissza a technikai zónába!
  5. csapattárs: A partjelző azt se tudta mi van egész meccsen

  4 A, Köztudott, hogy a falusi csapatok tagjai nem igazán szívlelik a labdarúgás örömeinek nyári illetve téli alapozás fejezeteit. A leggyakoribb kifogás a „nyaralni voltunk”, a „beteg voltam” és a „melóztam”. Persze ezen a területen már többféle válaszlehetőségek léteznek, a fantázia határait átszelve. Az egyik kedvencem: Nem voltak edzésen, mert nem tudtam, mikor van, vagy a fájt a lábam.

  4 B, A nagy igazságokhoz tartozik még, hogy az előre bejelentett pénteki edzés utáni csapatkaják időpontjára az is megjelenik a tréningen, aki addig reggeltől estig látástól vakulásig dolgozik, és csak a hétvégi meccsre ér rá, de most pont szabad volt.

  5, A szurkolók egy része azért jön ki meccsre, hogy jól érezze magát, a másik fele, hogy okoskodjon, a harmadik fele meg mit tudom én miért. Nem ez a lényeg, egy bizonyos réteget emelnék ki, akik a legtöbb helyen a korláton kívül megtalálhatóak. Jellegzetességük:
  1. Mit csinál ez a gyerek, ezt le kell cserélni.
  2. Add már be, mit cselezel!
  3. Mit akartál onnan Te?
  4. Úristen!!!
  Stb. Stb. Stb., de egyszer sem hagyja el a szájukat a HAJRÁ FIÚK.
  Gamba csoport

 3. SZeitz János Azt hiszem elég tanulságos volt admin hozzászólása.Köszönjük neki hogy ilyen jó formában szavakba öntve írta le mi is történik tulajdonképpen.Szerintem mindenki tud választani magának csemegézni,és ha odafigyelve olvassa tanulni is tud belőle.Legyen az sportoló vagy szurkoló.Annyit tennék még hozzá eddig is nagyon sokat segített azt hiszem Simi,és köszönet érte.Viszont ezután is nagyon nagy szükség lessz rá mindenkinek,és remélem segíti is a csapat munkáját továbbra is.Kívánok mindenkinek jó egészséget ,Sziegl Gábornak jó munkát a csapatépítésben.És sok sikert neki.Hajrá Nádudvar.Tisztelettel.

 4. Egy gondolat kimaradt ,a következő.Bár nem sok közünk van hozzá ,talán mégis elgondolkodtató ami most Miskén van,azaz nincs CSAPAT.Sok szomorú szurkoló az van,ők akár végignéznének egy megye hármat is,de még ez sincs.Tegyük a szivünkre a kezünket és gondolkodjunk el milyen rossz is ez ha megszűnik egy csapat.És most jön a lényeg.Ennek fényében örüljünk mindenki hogy van ez a kis csapatunk,és értékeljük át magunkban a dolgokat.Hajrá Nádudvar

LEAVE COMMENTS

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..