Győzelemmel zártuk az őszt
...

Győzelemmel zártuk az őszt

By admin
november 19, 2019

Tompát fogadtuk az ősz zárásaként. A vendég együttes meglepetésre nem szerepel túl jól az idei bajnokságban, annak ellenére, hogy szinte egy csapatra való játékos érkezett a tavalyi megyei 1. osztályú Kelebiából.

Csapatunk a László – Simon Kákonyi Varga Tusori – Vinter Magyari Keresturi – Jagicza Schmidt Harsányi 11-gyel lépett pályára. Bevetésre várt Greksa, Sziegl, Mezőfi, Bischof, Fejes, Berger, Huber.

A mérkőzést jobban kezdte a határmenti együttes, látszott rajtuk, hogy szeretnék szépen zárni az őszt. Próbálkoztak, birtokoltak a labdát, de olyan nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. Sőt az első ziccer előttünk adódott, amikor Jagicza jutott le a jobb szélen, középre adott, Schmidt pedig 5 méterről fölé bombázott.

A kihagyott helyzet megbosszulta magát, egy oldalról lecsúszott beadásba a szél enyhén belekapott, ami pedig László mellett a hálóban kötött ki. 0-1

Negyed órával később Schmidt második helyzete következett, ezúttal Harsányi adott középre, centerünk pedig ezúttal nem hibázott. 1-1

Már 0-1 után érezhető volt, hogy egyre inkább átvesszük a kezdeményezést, 1-1 után pedig ez fokozódott. Rendre az utolsó passzokba csúszott hiba, egészen a 35. percig. Amikor Jagicza csúszott be a tompai 16-os csücskénél, a megszerzett labdát pedig Schmidt elé passzolta, akinek nem sikerült a kapuba juttatnia a labdát ajtó-ablak helyzetben.

5 perccel később pedig már nem volt kérdés, újabb helyzetét Schmidt már gólra váltotta, ezzel 2-1-re vezettünk a szünetben.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első, meddő vendég fölény. 58. percben Harsányi tört a 16-oson belülre, buktatták, büntető. Schmidt állt a labda mögé a kapus hárította az elvégzett 11-est.

10 perccel később csak összejött a mesterhármas újabb oldalról érkező labdát Schmidt passzolta a hálóba. 3-1

A mérkőzés végére Sziegl pillanatai maradtak, aki védője szorításából gyönyörűen emelt a kapus felett a hálóba 4-1. Majd ugyanezt megismételte néhány perccel később a 16-os vonaláról, ám itt már célt tévesztett.

Hogy tényleg mindenki tudott még egy kicsit hozzátenni a mérkőzéshez azt az is jelzi, hogy Berger Ákos lépett ki, ám lövése szögletre pattant, majd kicsibe elvégzett szögletünknél az alapvonalon forgatta be védőjét, belöbbölt labdájára éppenhogy lemaradtunk középen. Ákos március végén szenvedett teljes sípcsont és szárkapocs csonttörést, majd az első bajnokitól pályán volt, így megérdemelte a lehetőséget a felnőtt csapatban.

Ifjúsági csapatunk 4-2-re győzött. Szauter 2, Klein és Nébl góljaival. Fiataljaink 3 győzelmükkel a 10. helyen telelnek. Teljesen megfiatalodva, szép játékot nyújtottak egész ősszel. 8 13 éves játékos szerepel a keretben, akik még nem szerepeltek nagy pályán. Viszont egész ősszel sok szép megmozdulást, cselt és gólt lehetett látni tőlük. A legtöbb meccset az utolsó fél órában vesztettük el, addigra elfogyott az erő. Szép volt fiúk, csak ezen az úton tovább!

Felnőtt csapatunk értékelésével hamarosan jelentkezünk…

Post By : admin

LEAVE COMMENTS

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .