3 pont a nyitányon
...

3 pont a nyitányon

By admin
augusztus 25, 2019

Csapatunk Bácsborsódon vendégszerepelt a 2019/2020-as szezon első mérkőzésén.

Felnőtt alakulatunk a László – Simon Jagicza Kákonyi Tusori – Vinter Schmidt Nébl K. – Harsányi Fejes Nébl M. összeállításban futott ki a pályára. A padon Wittmann, Petróczki, Mezőfi, Sziegl, Keresturi, Huber vártak bevetésre.

Az első 24 perc 1-1 helyzetét leszámítva csendesen lecsordogált, túl sok említésre méltó jelenet nem akadt. Aztán a 24. percben egy jobb oldali szöglet után védőink elaludtak, kapusunk a kapuban ragadt Rothpflug Sinisa pedig köszönte és bebólintotta a hazaiak vezető találatát. Ekkor kezdtünk el éledezni és sokkal pontosabban és gyorsabban játszani. A 28. percben Vinter Balázs szerzett labdát saját tizenhatosunkon belül egy csellel két borsódi játékost két irányba küldött majd egy rövid labdavezetés után a jobb oldalon meglépő Nébl Martint hozta játékba. Az idősebb Nébl fiú pedig a védője mellett a bal lábára húzta a labdát egy erős löketett engedett el, amivel egalizált. 1-1

A félidő hátralevő részében a hazai csapatnak helyzete nem adódott, annál több nekünk. Harsányi bólinthatott az ötösről labdája a kapu felett hagyta el a játékteret. Emellett még néhány lövésünk tévesztett célt a félidő végéig.

A második játékrész elején nagy elánnal kezdtünk. Nébl kilépett önzetlenül középre passzolt, Harsányi egy csel után lőtt kapura, amit a kapus ujjheggyel fölé tolt. Szöglet. A sarokrúgást a védők kifejelték a labda a térfél közepéig jutott, ahol szabadrúgást sikerült kiharcolni. Ekkor még mindig csak a 48. percben jártunk. Schmidt tekerte középre a szabit, Rauf Rajmund résen volt és lehúzta a labdát, amivel egyből indította Merklert, aki Jagicza mellől iramodott meg és a kilépő László felett a hálóba emelt, ezzel újra megszerezve a vezetést a hazai csapatnak. 2-1

Sokáig nem örülhettek a vezetésnek, az 51. percben Fejes Noé passzolt remekül Harsányi Martin elé, aki a 16-oson belülre lépve higgadtan lőtte a kapuba a labdát. Újra döntetlen. 2-2

Nébl Martin lépett meg a jobb oldalon a 16-oson belül visszahúzta a labdát, a védő pedig a lábát, 11-es. A sértett állt a labda mögé, büntetőjét azonban Rauf Rajmund hárította. László kapusnak is akadt egy nagy védése még. Úgy nézett ki, hogy mindkét csapatnak meg kell elégednie egy döntetlennel. Végül a 88. percben Harsányi gyorsított rá a jobb oldalon, Nébl Martint vette észre középen, passzát pedig a csereként beálló Gál János juttatta a saját kapujába. Öngól és 2-3 a képzeletbeli eredményjelzőn. A hátralévő néhány percben még László Ádám mutatott be egy bravúrt. Az eredmény pedig nem változott, 3 ponttal térhettünk haza.

Megfiatalodott ifjúsági csapatunk is 3-2-vel, sajnos a hazaiak javára. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a 2-3 év korkülönbséget ügyes, sok passzos játékkal tüntették el fiataljaink, akiknek a végén egy rontott büntetőnek köszönhetően nem sikerült az 1 pontot elcsípni. Gólszerzőink Berger Ákos és Tallér László.

Folytatás hazai pályán a Bajai SK ellen vasárnap 16:30-as kezdéssel. Ifjúsági csapatunknak pedig két hét áll rendelkezésre felkészülni a következő meccsre, ugyanis a Baja U-19-es csapata magasabb osztályban játszik.

Post By : admin

LEAVE COMMENTS

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .