Ilyen volt az ősz…
...

Ilyen volt az ősz…

By admin
november 24, 2019

Elérkeztünk az ősz végéhez, de nem csak az őszt, hanem az elmúlt egy évről is emlékezünk.

1 évvel ezelőtt egy szurkolói vita fórumon több építő jellegű kritikát, fejlesztési igényt fogalmaztak meg szurkolóink. Többek között elhangzott, hogy valami úton módon meg kell állítani a játékosok eligazolását. Emellett igény mutatkozott a weboldal megújítására, illetve bérlet vásárlási lehetőséget is kértek a szurkolóink.

Februárig elkészült az új weboldalunk, mely idén télen egy teljes ráncfelvarráson megy keresztül, kiegészült a futsal csapatokkal, és megújítjuk a csapatokat is.

Ősz elején 10 bérlet állt a szurkolók rendelkezésére, melyből mindösszesen 1 maradt.

Játékosok eligazolásán pedig egész tavasszal dolgoztunk, melynek eredménye a nyári átigazolási időszakban lett meg, amikor is Harsányi Martin és Nébl Martin visszaigazolását is sikerült nyélbe ütni. Szó se róla sokat nyertünk a két játékos érkezésével.

A tavaszi éve a csapatnak a túlélésről szólt. Az általános szezon előtt megfogalmazott célt sikerült teljesíteni. Az első 10-be kerülést abszolválta a csapat.

Az idei év célkitűzése az első 5 környéke is sikeresen teljesült az ősszel. Egy álomszerű kezdés után, minden nádudvari bajnoki címben bízott. Viszont az látni kell, hogy két játékos érkezésével, ez még nem olyan egyszerű. Viszont arra törekszünk, hogy további nádudvari származású fiatalokat tudjunk visszacsábítani.

Bácsborsódon kezdtük a bajnokságot, ahol a küzdeni és győzni akarás jellemezte a csapatot. Többek új poszton kaptak szerepet, így az összeszokottság sem látszódott a csapaton. Végül egy kis szerencsével sikerült megnyerni az első összecsapást.

A második mérkőzésen a bajnoki cím egyik fő várományosát fogadtuk. A nyáron további játékosokkal megerősödött BSK sima 3-1-es vereséget szenvedett otthonunkban. Ezen a mérkőzésen tudatos, szép focit megérdemelten tartottuk otthon a 3 pontot.

Nem kisebb feladat következett a 3. fordulóban, amikor is az első szomszédvár találkozón Sükösdön kellett bizonyítanunk. Az első félidei görcsösebb játék után a második féleidőben sokkal jobban játszva a mérkőzést megfordítva egy fontos idegenbeli találkozón sikerült a maximális pontot begyűjteni.

Hercegszántó következett, akik megszerezték a vezetést és bátran, keményen ugyanakkor a fair play határain belül játszva megnehezítették a dolgunkat. De a végén sikerült a magunk javára fordítani az eredményt és a mérkőzés lefújása után joggal örülhettünk az újabb győzelemnek.

Hajósra látogattunk az 5. fordulóban ahol a szomszédvár találkozón nem számít, ki milyen formában van. Ezen a mérkőzésen a hazaiaknak babér nem termet. A 90 perc leforgása alatt az történt a pályán amit a vendég nézők látni szerettek volna. Kiütéses győzelem idegenben.

Bor ünnepen Borota következett, akik az elmúlt 1-2 évben éppenhogy csak lemaradtak a dobogóról. Most egy sima mérkőzésen maradtak alul. Cseréink jól szálltak be a meccsbe, és mindenki megfelelő küzdeni tudással és hozzáállással mutatta, hogy lehet rá számítani.

Mélykútra látogattunk, ahol az utolsó pillanatokban sikerült 2 találattal elhoznunk a három pontot. Egy x-es meccsen kis szerencsével sikerült nyernünk.

Hazai pályán Szeremlét fogadtuk, ahol 5-1-es arányú győzelmet arattunk. 8 meccs 8 győzelem álomszerű kezdés.

Érsekcsanádra látogattunk, ahol csapatunk két meghatározó játékosát elvesztettük kiállítás miatt. Úgy sikerült 2-2-es döntetlent játszani, hogy 60-70 percig emberhátrányban fociztunk, és ez a meccs nagy részében nem látszódott. A csanádi játékosok többször büntetlenül átlépték a durvaság határát, ez a játék nekünk nem ízlett. Az első pontvesztésről és két kulcsjátékos elvesztéséről marad emlékezetes a mérkőzés.

A bajnoki cím másik kihívóját fogadtuk hazai pályán. Géderlak a legerősebb keretével érkezett. Mi az eltiltások miatt kisség felforgatott hadrendben léptünk pályára. Egy kihagyott helyzet a mi részünktől amit azonnal büntetett a vendég csapat. Majd még a félidőben sikerült egyenlíteni. Félidő 1-1. A második játékrészben két nagy helyzetünk maradt kihasználatlan, amit a Géder meg is büntetetett egy büntetőből. Az utolsó 10 percre kinyíltunk, igyekeztünk pontot menteni, a vége 1-4 lett. Viszont a csapat maximálisan igyekezett helyt állni.

Kunbajára látogattunk, ahol sok babér nem termet a mérkőzésen számunkra. Sima hazai győzelem.

Dusnoki idegenbeli fellépésünk következett, ahol az első 20-25 percben a hazaiak a maradékban mi voltunk jobbak, Félidő 1-0. A második játékrész fordított volt, az elején mi domináltunk, vezettünk is 2-1-re, majd a játékrész második felében a hazaiak kerekedtek felül és nyerték meg a találkozót egy kis szerencsével 3-2-re.

Az ősz utolsó fellépése itthon következett Tompa ellen. Cél a javítás volt. Ez sikerült is jó magabiztos játékkal egy kapus hiba után 1-0-ra vezettek a vendégek. Több nagyszerű teljesítmény mellett a kérdés az volt, mikor rúgjuk meg a gólt. Ezt az első félidőben is és a második félidőben is 2x tették, a mérkőzést pedig 4-1-re behúztuk. Szépen zártuk az őszt.

A nyáron úgy gondolom bármelyik nádudvari szurkoló aláírta volna a 9 győzelem 1 döntetlen 3 vereséges őszt. Nyilván evés közben jön meg az étvágy, így sokak kissé csalódottak voltak az utolsó 5 meccs után, de tavasszal újult erővel vágunk neki a folytatásnak.

Hajrá Nádudvar!

Post By : admin

LEAVE COMMENTS

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .